Machiavelli bezoekt de Koninklijke Militaire Academie
wo 26 nov 2014

Op woensdagmiddag 26 november gaat Machiavelli naar de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda, waar sinds 1828 de Nederlandse officieren worden opgeleid voor de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee.

Binnen de KMA bestaan verschillende wetenschappelijke opleidingen. Zo studeren Cadetten, officieren in opleiding, hier voornamelijk krijgswetenschappen. Deze opleiding is natuurlijk erg interessant voor ons als politicologiestudenten, omdat je Krijgswetenschappen misschien wel kunt zien als de militaire tegenhanger van politicologie.

Met de Senaat, het dagelijkse bestuur van het Cadettencorps (vereniging voor alle Cadetten aan de
KMA), zullen wij uitgebreid worden ingeleid in wat de studie krijgswetenschappen nou precies inhoudt en wat het betekent om aan de KMA te studeren. Wat doe je als Cadet, hoe ziet een militair studentenleven eruit en wat ben je als je bent afgestudeerd aan de KMA? Daarnaast zullen wij worden rondgeleid over het terrein van de KMA, die gevestigd is in het Kasteel van Breda, waar ons verteld zal worden over de ontstane (militaire) tradities en gebruiken op de KMA. 

Wil jij mee naar de KMA? Stuur dan snel een mailtje naar pac@svmachiavelli.nl met daarin je voor- en achternaam en je ID-kaartnummer. We zullen woensdag 26 november rond 12:30 uur vertrekken uit Amsterdam.


In agenda plaatsen