Machiavelli’ s Vragenuurtje: Minister Ploumen
ma 12 jan 2015

Op maandagavond 12 januari is Lilianne Ploumen te gast bij Machiavelli! Na haar jarenlange werkzaamheden bij ontwikkelingsorganisaties zoals Cordaid en haar partijvoorzitterschap van de PvdA, is zij sinds 2012 Minister voor Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking in het huidige kabinet Rutte II. Zij is de eerste minister die Buitenlandse Handel én Ontwikkelingssamenwerking in haar takenpakket heeft en deze combinatie maakt haar functie natuurlijk erg interessant. We zien deze minister op allerlei gebieden opduiken, of het nu gaat om de bestrijding van Ebola of wanneer het een economische handelsmissie betreft, maar wat doet deze minister nou precies, en hoe combineert ze deze op het oog zeer diverse werkzaamheden die overal in de wereld plaatsvinden?

De inhoud van de avond ligt grotendeels in jullie handen. Aan de hand van met name ingezonden vragen gaat de gespreksleider in gesprek met de minister. Stuur dus van tevoren en uiterlijk 3 januari jouw vraag/vragen op naar pac@svmachiavelli.nl. Deze vragen mogen over van alles gaan, dus vraag wat je wil vragen!

Het gesprek met de minister zal geleid worden door Evelijne Bruning, onder andere voorzitter van the Hunger Project, en erg goed bekend met de wereld van ontwikkelingssamenwerking.

Wij kijken uit naar jullie vragen en zien jullie heel graag 12 januari in theater de Doelenzaal aan de Kloveniersburgwal!

(P.S. Onze excuses aan degene met een hertentamen Politieke Economie. In verband met een verschuiving in de agenda van de minister was hier helaas niet aan te ontkomen).


In agenda plaatsen