Machiavelli gaat naar Georgië
za 28 mrt 2015 t/m zo 05 apr 2015

ჩვენ წასვლა საქართველო! Oftewel: we gaan naar Georgië! Wil jij mee op deze trip naar Georgië, het land van de wijn, goed eten, de Kaukasus en prachtige natuur, de oorlog met Rusland en natuurlijk het mooiste alfabet ter wereld? Mail dan vóór 3 februari een korte motivatie van ongeveer 200-500 woorden naar internationaal@svmachiavelli.nl met daarin iets over jezelf en waarom je graag meewil naar Georgië (wat spreekt je aan in dit land?). Die week hoor je of je bent uitgekozen om Machiavelli te vergezellen op deze 9-daagse reis. 

Maar waarom is Georgië zo'n interessante bestemming? Ten eerste omdat het op de breuklijn van het Europese en Aziatische continent ligt en een hele rijke geschiedenis heeft.  In Georgië zul je daarom sporen van vele culturen en geloven terugvinden. Ten tweede omdat Georgië nog relatief onontdekt is, er zijn weinig toeristen wat het extra bijzonder en 'exotisch' maakt om dit land te bezoeken. Bovendien kent Georgië enkele interessante politieke uitdagingen: zo leeft ongeveer de helft van de bevolking onder de armoedegrens. Daarbuiten liggen de twee de facto onafhankelijke regio's Abchazië en Zuid-Ossetië in het land. Deze regio's hebben een negatief reisadvies en zullen we dan ook niet bezoeken, maar het conflict is zeer interessant. De rest van Georgië kent overigens wel een volledig 'groen' reisadvies.

Op reis zullen we verschillende locaties aandoen en zoveel mogelijk over de geschiedenis, de huidige (politieke) situatie en de toekomst van het land te weten komen. Natuurlijk is er ook tijd voor andere uitjes zoals hiken in de Kaukasus en een wijnproeverij. Het precieze programma wordt bekendgemaakt tijdens een speciale informatieavond. De geschatte prijs van ligt rond de 460 euro en is te betalen in twee termijnen, een voor en een na de reis. Bij deze reis zit alles inbegrepen exclusief eten en drinken. Ook als je vragen hebt kan je mailen! 


In agenda plaatsen