Ambassade Uitje
ma 09 feb 2015

Op maandag 9 februari gaan we maar liefst twee ambassades bezoeken, namelijk de ambassade van Marokko én de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten. De ambassade van Marokko is natuurlijk in eerste instantie interessant in cultureel opzicht, vanwege de grote Marokkaans-Nederlandse  gemeenschap in Nederland.  De ambassade van de  VAE  is met name interessant vanwege de grote handelsbelangen tussen dit land en Nederland .

Tijdens deze bezoeken zullen we het onder andere gaan hebben over de culturele-, handels- en economische belangen tussen deze landen en Nederland, maar ook over wat er op de ambassade allemaal gebeurt, wat de taken zijn van een ambassadeur en hoe je bij de ambassade terecht kan komen. Daarnaast is het natuurlijk interessant om stil te staan bij de rol van ambassades in een globaliserende wereld.

We hebben om 10:00 uur een afspraak op de Marokkaanse ambassade in Den Haag en daarna gaan we naar de ambassade van de VAE, eveneens gevestigd in Den Haag. Wil jij hier mee naar toe? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar pac@svmachiavelli.nl met daarin je gehele naam. Er zijn maar een bepaald aantal plekken en vol=vol!


In agenda plaatsen