Politiek in Onze Stad
di 10 mrt 2015

De gemeentes in Nederland worden steeds belangrijker door de decentralisatie vanuit Den Haag. Daarnaast zijn er met de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar in Amsterdam ook nog specifieke bestuurlijke vernieuwingen voor onze stad doorgevoerd en hebben we op dit moment een opmerkelijk College van B&W. Reden genoeg dus voor een Amsterdamse Politiekavond!

Dinsdagavond 10 maart wordt Politiek in Onze Stad georganiseerd. Op deze avond wordt met politici van de belangrijkste politieke partijen uit de Amsterdamse gemeenteraad gediscussieerd en gedebatteerd over de belangrijke huidige politieke en maatschappelijke kwesties in de gemeente Amsterdam. Dit wordt gedaan binnen een kader van (de)centralisatie, bestuurlijke vernieuwingen en de legitimiteit daarvan. 

De avond wordt gepresenteerd door Vincent van Rijn (AT5) en Elisa Hermanides (Het Parool). Voor D66 zal fractievoorzitter Jan Paternotte komen spreken, de VVD wordt vertegenwoordigd door Rik Torn en de SP door Peter Kwint. Oppositiepartijen PvdA en GroenLinks zullen respectievelijk door fractievoorzitter Marjolein Moorman en fractievoorzitter Rutger Groot Wassink worden vertegenwoordigd.

Het evenement vindt plaats op een bekende Amsterdamse locatie, namelijk de Melkweg! Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe updates, en hopelijk zien we je 10 maart!


In agenda plaatsen