Internationaal Strafhof
vr 01 mei 2015

Op vrijdag 1 mei gaan we het Internationaal Strafhof in Den Haag bezoeken! Dit onafhankelijke, internationale strafhof houdt zich bezig met de vervolging van individuen voor oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Voorwaarde voor berechting door dit Strafhof is dat dit individu in het land zelf niet of slechts middels een schijnproces wordt berecht. Het Hof is sinds 2002 in werking en is, hoewel door velen gedacht, geen onderdeel van de Verenigde Naties. Het verdrag waarop het Strafhof is gebaseerd, is inmiddels door 122 landen ondertekend. 

Tijdens ons bezoek zullen wij veel meer te weten komen over onder andere de geschiedenis, de werking en de dagelijkse gang van zaken van het Internationaal Strafhof. Ook zullen we het gaan hebben over de huidige rechtszaken waar het hof zich mee bezig houdt en zullen wij de grote rechtszaal bezoeken. 

Wil jij hier mee naar toe? Geef je dan snel op door een mailtje te sturen naar pac@svmachiavelli.nl, met daarin je naam, geboortedatum, nationaliteit en documentnummer van je ID-kaart of paspoort! 

Het bezoek vindt ’s morgens plaats, dus ‘s middag kun je voor eventuele verplichtingen weer terug zijn in Amsterdam.


In agenda plaatsen