Stages & Vacatures

stagiaire Adviescommissie Vreemdelingenzaken

Unfortunately this internship offer is only for Dutch students. 

De Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) is een onafhankelijk adviescollege dat gevraagd en ongevraagd beleids- en wetsadviezen uitbrengt aan kabinet en parlement inzake het vreemdelingenrecht en vreemdelingenbeleid.

 

Vacature stagiaire

De ACVZ heeft standaard een stageplaats beschikbaar voor studenten die zich in de laatste fase van hun WO rechtenstudie bevinden of van een andere WO studie waaruit affiniteit met het migratiebeleid blijkt. Voorwaarde is dat je tijdens de stageperiode ingeschreven staat als student. Stagiaires draaien bij de adviescommissie zo volledig mogelijk mee in de lopende projecten en kunnen die ervaring ook inzetten voor het schrijven van hun masterscriptie. Veel voorkomende taken zijn het uitvoeren van literatuur- en jurisprudentie-onderzoek, het voorbereiden, bijwonen en uitwerken van interviews en werkbezoeken en het schrijven van (delen van) concept adviezen.

 

Wie zoeken we?
We zoeken enthousiaste, gemotiveerde studenten met aantoonbare kennis van en/of affiniteit met migratiebeleid. Studenten die initiatief tonen, secuur werken, beschikken over een goed analytisch vermogen en snel kunnen schakelen. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste. De minimale stage duur bedraagt drie maanden. We verwachten van je dat je minimaal drie maar bij voorkeur vier dagen per week beschikbaar bent.

Ben je enthousiast en wil je ons kleine informele team komen versterken, stuur dan je motivatiebrief, CV, cijferlijst en een paper naar de secretaris van de adviescommissie Wolf Mannens (tel: 06-22509186, w.n.mannens@acvz.minvenj.nl) of neem contact met hem op als je nog vragen hebt.


*
*
Bladeren Aanpassen Verwijderen
Bladeren Aanpassen Verwijderen
*

Organisatie
Adviescommissie Vreemdelingenzaken