Stages & Vacatures

Stageplek Politiek, Pers en Cultuur bij de Nederlandse Ambassade in Brussel

Unfortunately this internship offer is only for Dutch students. 

 

Klik hier voor meer informatie over de aangeboden stageplek. 

België is een buurland met een fascinerende en complexe binnenlandspolitieke structuur. Het land is de tweede handelspartner van Nederland. Brussel is naast de Belgische ook de Europese hoofdstad; thuisbasis van veel Europese Instellingen.
De ambassade vertegenwoordigt de gehele Rijksoverheid in België. De kerntaken in Brussel liggen op de terreinen politiek, economie en handel, publieksvoorlichting, pers, cultuur en consulaire zaken. De ambassade biedt een stimulerende en leerzame werkomgeving met betrokken collega’s en afwisselende werkzaamheden.
Het cluster Politiek, Pers en Cultuur heeft een breed takenpakket. Daartoe behoren het analyseren van en rapporteren over de binnenlandse politieke ontwikkelingen in België alsmede het Belgisch buitenlandbeleid, het onderhouden van betrekkingen met de federale regering, de gewestelijke regeringen en de gemeenschappen, het bevorderen van Nederlandse cultuuruitingen in België, het organiseren van publieksdiplomatieke activiteiten en het onderhouden van relaties met de pers.


*
*
Bladeren Aanpassen Verwijderen
Bladeren Aanpassen Verwijderen
*

Organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken