Vereniging

Met bijna 900 leden en een historie die terug gaat naar 3 juni 1964, is Machiavelli niet alleen de grootste, maar ook de oudste studievereniging voor studenten Politicologie in Nederland. Door deze omvang en ervaring kan de vereniging haar leden vele bijzondere activiteiten bieden, zoals grote debatten, verre studiereizen en interessante excursies. Machiavelli werkt daarnaast samen met de studieverenigingen voor studenten Politicologie aan de VU, in Leiden en Nijmegen. Deze samenwerking biedt de mogelijkheden tot het organiseren van nationale evenementen, zoals het congres “Politicoloog in Perspectief”. Op dit congres kunnen studenten Politicologie kennis maken met de werkgevers in de vele sectoren waar politicologen uiteindelijk terecht komen. Machiavelli heeft vier coördinatoren die zich bezighouden met verschillende soorten activiteiten: Onderwijs, Politiek, Sociaal en Internationaal.